POŠALJITE UPIT I RENTIRAJTE VOZILO (MINIMUM 24H PRE POČETKA NAJMA)

Vikend izlet uz rent a car - Novi Sad i okolina

Nedaleko od Beograda, na Dunavu i blizu njega, u Vojvodini, nalaze se mesta koja bi svakako trebalo posetiti kada se zadesite u Srbiji. ovi Sad i okolina su su veoma pogodno mesto za kraće ili duže posete, a mi vam predlažemo neke od najlepših lokacija. Beograd i Novi Sad povezuje autoput, pa se put može preći za oko sat vremena, a kompanija ZIM rent a car nudi automobile koji će vas na željenu destinaciju dovesti brzo i udobno.


Sremski Karlovci 
 

Ovaj simpatični gradić nedaleko od Novog Sada je poznat po svojim vinogradima pa samim tim i po vinu. Svakog oktobra se u Sremskim Karlovcima u vreme berbe održava manifestacija Grožđebal, kada je moguće uživati u brojnim vinima domaće proizvodnje. S druge strane, Sremski Karlovci su dom Karlovačke gimnazije, koja datira iz 18. veka i u kojoj se nalazi najstarija školska biblioteka u Srbiji. U njoj ima oko 18.000 knjiga. Gradić ima i bogatu duhovnu prošlost pa se osim gimnazije u Karlovcima nalazi i više pravoslavnih i katoličkih crkava, bogoslovski fakultet, zgrada Patrijaršije.

 

Fruška gora
 

Sremski Karlovci leže na obronku naše sledeće destinacije, planine Fruške gore. Prekrivena šumom, ona je idealno mesto za duge šetnje i izlete. Među lokacijama koje bi svakako trebalo obići su grob pesnika Branka Radičevića ali i neki od sedamnaest pravoslavnih manastira koliko ih na Fruškoj gori ima. A tu je i poslastica za ljubitelje šetnje (ili trčanja). Na Fruškoj gori se svakog aprila održava tradicionalni Fruškogorski maraton. Svake godine se tom prilikom na planini okupi veliki broj ljudi da bi prešao neku od staza maratona i usput obišao neke od znamenitosti. Na Fruškoj gori žive brojne vrste životinja, pa je maraton dobra prilika i da se možda susretnete sa ponekim jelenom, muflonom ili divljom mačkom. Naravno, na Frušku goru je moguće doći i kolima.

 

Novi Sad
 

Glavni grad Vojvodine nudi brojne mogućnosti za obilazak i zabavu. Novi Sad je često nazvan i "srpskom Atinom", a taj naziv uveliko opravdava bogatim kulturnim sadržajem. Tu se nalazi Srpsko narodno pozorište, najstarije profesionalno pozorište u regionu, sedište Matice srpske, bibilioteka te institucije sa preko tri miliona izdanja, više drugih pozorište i brojni muzeji, a Novosadska sinagoga je uvek poprište kulturnih dešavanja. Na Trgu slobode se nalazi i katolička katedrala, jedna od najpoznatijih lokacija u gradu.
S desne strane Dunava se nalazi Petrovaradinska tvrđava, “Gibraltar na Dunavu”, s brojnim crkvama i zgradom Muzeja grada Novog Sada. Na tvrđavi se svake godine održava muzički festival Exit koji privlači brojne posetioce iz zemlje i inostranstva  

 

Vikend izleti Novi Sad rent a car Fiat 500L, Opel Astra, Fiat Tipo