POŠALJITE UPIT I RENTIRAJTE VOZILO (MINIMUM 24H PRE POČETKA NAJMA)

Rent a car za vikend izlet Beograd i okolina

Kada se zadesite u Beogradu i imate vremena, bila bi prava šteta da ne posetite i neku od obližnjih lokacija koje nude brojne mogućnosti za opuštanje, upoznavanje novih stvari i kvalitetno vreme s porodicom ili prijateljima. Takvih mesta Beogradu i okolini ne nedostaje, a kompanija ZIM rent a car vam omogućava da do njih stignete brzo, lako i udobno. Evo nekih od naših predloga:

Avala

Planina Avala nedaleko od Beograda je jedno od omiljenih izletišta za Beograđane. Iako će prva asocijacija na to mnogima biti roštilj, Avala nudi još mnogo toga. Ljubitelji prirode će moći da uživaju u šumama i mnogim izvorima sveže vode, ljubitelje istorije čekaju spomenici Neznanom junaku i ruskim veteranima, TV toranj je već etablirana destinacija za ljubitelje odličnog pogleda, a onima koji planiraju da prespavaju na planini Avala nudi i muzej rakije i craft piva iz lokalne pivare.

Zemun

Dok Avala pruža užitak boravka u prirodi, Zemun je kao stvoren za ljubitelje reke. Kilometrima dug dunavski kej je idealno mesto za šetnju, ispijanje kafe na nekom od brojnih splavova ili prosto sedenje na klupi i uživanje u pogledu na reku, šumu na suprotnoj obali i rečne ptice. Da Zemun kao destinacija ne zaostane u očima ljubitelja šume, tu je Veliko ratno ostrvo. Prekriveno drvećem i dom za više vrsta retkih ptica, Veliko ratno ostrvo je značajno prirodno dobro i pod zaštitom je grada. Ostrvo ima i plažu, Lido, pogodnu za osvežavanje u toplijim danima.

Na kraju, obilazak Zemuna ne može biti potpun bez Gardoša, kule koju su Ugari krajem 19. veka izgradili na najjužnijoj tački svoje zemlje. Pored predivnog pogleda s vrha na Dunav, Beograd i Zemun, Gardoš nudi i umetnički sadržaj kao i izložbu posvećenu Milutinu Milankoviću. O Gardošu kruže mnoge legende, a jedna od njih je i da je podzemnim hodnikom povezan sa Kalemegdanskom tvrđavom.

Ada Ciganlija

Ada, reklamirana i kao “more Beograda”, predstavlja lepu kombinaciju vode i šume, pritom ispunjene sadržajima. Nakon što svoj iznajmljeni automobil ostavite na parkingu ispred ili na samoj Adi, pred vama su skoro neograničene mogućnosti. Dok s jedne strane možete uživati u pogledu na Savsko jezero iz nekog od brojnih kafića i restorana, na drugoj čekaju bandži skokovi, tobogan, sportski tereni, izletničke klupe, još kafića i velika površina pod drvećem, idealna za šetnju. Za one koji ne žele da se liše točkova, na više mesta se mogu iznajmiti bicikli. 

Ada ima svoje plaže sa spasiocima, a u slučaju da biste da izađete na jezero a da se ne skvasite (previše) pedaline su pravi izbor.

Na Adi možete parkirati automobil u javnoj garaži ili ukoliko želite da parkirate u samom parku, obavezno parkirajte na obeležena mesta za parking, kazna za parkiranje na zelenoj površini, travi iznosi i do 55.000 dinara.