POŠALJITE UPIT I RENTIRAJTE VOZILO (MINIMUM 24H PRE POČETKA NAJMA)

Česta pitanja vezana za iznajmljivanje automobila u Beogradu

 

Parking kazne i kazne za prekoračenje brzine

Za sve nastale saobraćajne kazne, kao i parking kazne, tereti se najmoprimac. ZIM rent a car ima pravo da naplati od

najmorimca zaostale kazne ( kazne koje stignu na adresu ZIM rent a car-a do 24 meseca unazad).Sve parking kazne saobraćajne i komunalne policije su deset puta skuplje za službena vozila, gde spada i rent a car ( kazna za parkiranje na zelenoj površini iznosi 55.000 rsd, a za nepropisno parkiranje na mestu za invalida 110.000 rsd).

 

Štete na automobilu

Ukoliko automobil ošteti NN lice ( nepoznato lice ) dok je bilo parkirano, učešće u šteti je dužan da plati najmoprimac ili celu štetu ukoliko je manja od iznosa koji ne pokriva osiguranje ( prvih 300.00 - 700.00 eur) Šteta na unutrašnjosti vozila                  ( sedišta i sl.) ne poriva osiguranje.

 

Dodatno osiguranje

Moguće je doplatiti za dodatno siguranje, cena dodatnog osiguranja se kreće od 55.00 - 105.00 eur plus pdv i važi za ceo period najma,do 30 dana, za samo jedan štetni dogadjaj i uz obavezan policijski zapisnik ukoliko je šteta veća od 200.00 eur    ( 24.000 rsd), ili oštećeno više od jednog dela na automobilu. Troškovi izdavanja policijskog zapisnika idu na teret najmoprimca.

 

Promena rezervacije

Možete promeniti rezervaciju do 48 sati pre preuzimanja automobila. Potrebno je da nam pošaljete promenu e-mailom. Ova usluga se ne naplaćuje.

Potpuno otkazivanje rezervacije u visokoj sezoni se naplaćuje 50.00 eur u rsd, plus pdv na ime administrativnih troškova agencije po zakonu o turizmu.

 

Otkazivanje rezervacije

Rezervaciju možete otkazati najkasnije 48 sati pre ugovorenog početka preuzimanja vozila. Ukoliko ne otkažete rezervaciju na vreme, u obavezi ste da platite tri dana najma po važećem cenovniku za taj period.

 

Dodatni troskovi - prekoracenje ugovorenog perioda najma

Vrijeme iznajmljivanja vozila se odnosi na period od 24 sata i započinje od trenutka preuzimanja vozila. Ukoliko zakasnite više od 1 sata, naplaćuje se naredni dan, u odredjenim slucajevima pola dana.

Gorivo - dopuna potrošenog goriva?

Automobil ćete preuzeti sa punim rezervoarom goriva. Ukoliko ne vratite vozilo sa istom količinom goriva, naplatićemo Vam cenu nedostajećeg goriva, kao i uslugu punjenja goriva.

Da li mogu da iznajmim automobil ukoliko nemam kreditnu karticu?

Da, ukoliko ste srpski državljanin i samo odredjene, niže kategorije vozila je moguće iznajmiti sa plaćanjem depozita gotovinom ( minimalni iznos koji se ostavlja u gotovini na početku najma je 500.00 eur).

Koje kreditne kartice primate?

Primamo Visa, American Express, Master card, Dina.

Dokumenta potrebna da bih se iznajmio automobil

1.Važeća kreditna kartica ili debitna *, 2.vozačku dozvolu,3.lična karta ili pasoš. Svi dokumenti moraju biti važeći do isteka najma i potrebno je imati najmanje 5 godina iskustva u vožnji.

* Potraćaj blokiranih sredstava na debitnu karticu traje duže, do 30 dana od ponuštenja autorizacije preko terminala.

 

Šta da radim ukoliko dođe do udesa?

U slučaju udesa, važno je da odmah pozovete policiju, i našu kancelariju. U slučaju da Vi niste krivi za udes, obezbedićemo Vam drugo vozilo ( bilo koje kategorije) u roku od 24h. Potrebno je popuniti i potpisati evropski izveštaj koji se nalazi u dokumentima i / ili dokumenat koje dobijete od policije. Detalji o trećim licima koja su učestvovala u udesu takođe moraju biti dostavljeni, a poželjno je i da se fotografiše udes, sva vozila iz oba pravca, pre nego što se pomere sa lica mesta.

 

Šta ako ranije vratim auto?

Ukoliko vozilo vratite pre vremena,bez najave, nećemo biti u mogućnosti da Vam refundiramo novac.

 

Da li je dopušteno da se vozi auto po ne asfaltiranim putevima / van puta, makadam?

Nije dozvoljeno. Ukoliko vozite van puta, sva osiguranja prestaju da važe. Svaka šteta nastala na vozilu u ovom slučaju biće Vam u potpunosti naplaćena, uključujući eventualnuštetu na gumama, trapu, ogrebotine od rastinja i dodatno pranje automobila. 

Da li je dopušteno da se drugi automobil šlepuje?

Ne.

Drugi vozač

Drugi vozač mora biti upisan u ugovor, i da ispunjava uslov da je stariji od 25 godina i da posedije važeću vozačku dozvolu najmanje 5 godina.

Deca - dečija sedišta

U mnogim zemljama deca ispod 135 cm visine moraju da sede u dečijem sedištu / busteru. Ova sedišta možete dobiti u ZIM rent a car-u besplatno ili uz nadoknadu ukoliko vam je potrebno više od jednog sedišta.

Da li je potrebna original vozačka dozvola?

Da, mi prihvatamo samo original važeće vozačke dozvole. Ne prihvatamo kopiju vozačke dozvole.

Da li je moguće da produžim iznajmljivanje tokom perioda najma?

Moguće je uz odobrenje ZIM rent a car-a ( pismeno).

Za sve ostale informacije molimo da nam pišete na zim@eunet.rs ili nas kontaktirate telefonom 011.3036500.